Wat is Natuurcoaching?

Bij Natuurcoaching is er de ervaring dat we meer zijn dan alleen ons fysieke lichaam. Ieder van ons beïnvloedt zijn of haar omgeving. Dat is de bedoeling. We hebben allemaal het vermogen dit op een oorspronkelijke en verrijkende manier te doen. Net als de natuur om ons heen. Ieder van ons draagt een unieke bijdrage in zich. Dit geldt voor mensen met alle doelen of idealen. Of het gaat om invulling geven aan basisbehoeften zoals voedsel, onderdak en sociaal contact of als je hogere doelen nastreeft.

Vaak is deze unieke bijdrage minder zichtbaar doordat energie is verstoord. Door energie te harmoniseren, wordt de frequentie hoger. Dit maakt dat we prettiger situaties aantrekken om van te leren. Kom je dichter bij de 'voor jou natuurlijke manier' dan verloopt je leven fijner en ervaar je levenskracht, levenslust en inspiratie. De relatie met de natuur herstelt zich en zo evolueer je naar een gezonder en bewuster menselijk soort.

Mogelijke instrumenten

Gronden: bewust verbinden met de aarde geeft je een anker, een rustpunt in jezelf. Het helpt je bij jezelf te blijven. Je voelt beter aan wat van jou is en wat niet. Informatie die niet voor jou is laat je gemakkelijker los.

Aura healing: harmoniseren van verstoorde energie, verbindingen schoonmaken en uitwisselen van energie.

Aura reading: met symbolische waarden lezen wat in de energie aanwezig is. Dit maakt dat je contact krijgt met je innerlijk en geeft een bevestiging van wat je diep van binnen weet. Het maakt mogelijk te erkennen en aanvaarden, wat ruimte geeft voor heling.

Vergeving: vergeving is een krachtig onderdeel van heling. Vergeving is gericht op wat de ander jou heeft aangedaan, wat jij de ander hebt aangedaan en wat je jezelf hebt laten gebeuren.

Herprogrammeren: het is niet nodig een situatie te analyseren of na te denken waarom de situatie je uit balans maakt. Het nemen van afstand, verzet herkennen, aanvaarden en naar een positief gevoel gaan, is genoeg om de programmering van het verleden langzamerhand uit je onderbewuste te wissen.

Visualisatie: visualisatie brengt je in de metafysische ruimte om ons heen. Dit is de plek waar we helder kunnen zien en waar veranderingen en ontlading gemakkelijker plaats kunnen vinden. Het is de plek die vooraf gaat aan het materiële. Energie heeft vele malen meer effect op materie dan materie. Een briljant idee kan energie en materie gemakkelijk manifesteren.

Nu: tussen het verleden en de toekomst is het Nu. Dit is de plek waar verandering en creatie direct mogelijk is en waar we werkelijk ervaren wat is en wie we in essentie zijn.

Stilte: in stilte ben je op een andere manier gewaar en dan merk je andere dingen. Het is gemakkelijker gevoelens er te laten zijn, er over te uiten en bewust je reactie te kiezen.

Licht: waar je aandacht is, is licht. Het enige wat nodig is, is aandacht op de juiste plek brengen zodat het je cellen, emoties, gedachten of spirituele ervaringen kunnen helen.

Innerlijke kind: het kind in je is onbevangen en spontaan. Als je opgroeit raakt de relatie met je eigen weten, je intuïtie, meestal verstoord. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld een gebrek aan veiligheid, aanraking, luisteren of aanmoedigen. Het helpt deze delen in overvloed te brengen.

Hara Coaching: in ons lichaam zijn verschillende lagen en niveaus. Ieder met eigen kwaliteiten. Op het niveau van Hara is alles in het leven een mogelijkheid om te leren en kwaliteiten te activeren. Door dit niveau te activeren en te stromen, stem je je automatisch af op je oorspronkelijk levensdoel, in alles wat je in het moment doet.

Uitwisseling met de natuur: de natuur weerspiegelt je hoe je nu bent, niet wat je wilt zijn of denkt te zijn. Ieder onderdeel van de natuur heeft het vermogen je precies dat te bieden wat je natuurlijke groei helpt. Door je af te stemmen op de natuur, je aandacht te richten en te openen is ondersteuning beschikbaar. In een natuurlijke omgeving gaat dit gemakkelijker. Het vraagt wat oefening om je het contact met de natuur gewaar te worden. Gelukkig is de uitwisseling er ook zonder dat je dit jezelf bewust bent.

Chi Neng Qigong: dit is een oosterse leer die mensen leert om de eigen levensenergie te beheren. Het dagelijks doen van de oefeningen geeft je vitaliteit, balans en gezondheid.