Werkwijze, tarief en vergoeding

Coaching

Tijdens een coaching gebeurt precies wat in het moment nodig is. Daarbij wordt een mix van technieken toegepast, net wat werkt. De intentie is harmonie, balans en orde. Ieder van ons bestaat uit deeltjes. Er is een continu versturen en ontvangen van informatie. Door je hele lichaam meer in balans en orde te brengen, verandert de informatie en ontvang je ook iets anders. Liefde, dankbaarheid en vreugde hebben een totaal andere trilling dan de emoties van stress, boosheid of angst. In een coaching ben ik erop gericht harmonie te herstellen in verstoorde energie. Je leert technieken om je aandacht te richten en je leven te creëren. 

Buiten in de natuur

Het liefst werk ik buiten, op prachtige plekjes. Dit geeft je de meest zuivere ervaring. De natuur biedt als vanzelf een zachte en oordeelvrije coachingsruimte. Inzichten ontstaan zo gemakkelijker. Meestal begint de coaching wandelend. Zo doe je je verhaal. Daarna wisselen praten, stilte en oefeningen elkaar af. Net wat past in het moment. Kleed je warm genoeg, zodat je buiten ontspannen stil kunt zitten. 

Voor sommige behandelingen is het binnen prettiger. En er is altijd de mogelijkheid om voor binnen te kiezen bij regen of kou.

Vrijblijvende intake en frequentie

De intake is vrijblijvend voor allebei en kan plaatsvinden tijdens een wandeling (45 min) of telefonisch (30 min). We diepen je leervraag uit en ik geef aan wat ik voor je kan betekenen. 

Als je kiest voor coaching, neem jij verantwoordelijkheid om te voelen wanneer een coaching voor je werkt. Vaak houd ik een doorlooptijd van de intake tot einde coaching van 30 tot 90 dagen. Dit is de periode die nodig is om een nieuw patroon te integreren. Soms is 3 tot 5 afspraken genoeg, soms is net wat vaker fijn. In het begin is de frequentie vaak hoger. 

Thuis oefenen

Na een coaching kan het zijn dat je nieuw gedrag bij jezelf merkt of bij je naasten ervaart. Het is fijn om hiervoor open te zijn en het nieuwe gedrag te omarmen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je partner opeens heel lief vindt, terwijl dit wellicht al lang geleden is. Omarm het, doe het! Laat het verleden, je toekomst niet bepalen! Het kan zijn dat mensen je opeens vriendelijker benaderen, ondersteunen of omhelzen. Ontvang, geniet ervan! Of dat je je uitspreekt naar één van je ouders, of dat mensen zich meer uitspreken naar jou. Wees aanwezig!  Wees na een coaching met aandacht bij de nieuwe jij en groei! 

Soms helpt het om naast de coaching thuis te oefenen. Het is fijn om oefeningen 30 dagen achter elkaar te doen. Zo ontstaan nieuwe verbindingen in de hersenen. Als ik je vraag te oefenen, geef ik je een duidelijke instructie. 

Het beheren van je energie vraagt dagelijks oefening. Veel processen in ons lichaam volgen het natuurlijke dag/ nacht ritme. Elke 24 uur krijgt een orgaan bijvoorbeeld een grote schoonmaak. Ook voor het beheer van je energie helpt het, om dit natuurlijke ritme aan te houden. 

Overeenkomst

Disclaimer
Deze vorm van natuurcoaching wordt als effectief ervaren. In de intake vraag ik je of je klaar bent voor verandering. Mijn intentie is integer, oprecht en zuiver. Ik geef geen advies, simpelweg omdat niemand weet wat een juiste keuze is. Tijdens de behandeling bewaken we samen je grens. De keuze ligt altijd bij jou. Keuzes naar aanleiding van behandelingen zijn volledig je eigen verantwoordelijkheid. Behandeling is op eigen risico.
De behandeling of informatie op deze website is bedoeld als aanvulling op medisch advies of behandeling. De besproken methoden en inzichten zijn ter ondersteuning en niet ter vervanging van de reguliere medische gezondheidszorg. Bezoek een arts voor medisch advies en/of behandeling.

Tarief en vergoeding

Tijdens de vrijblijvende intake vertel ik meer over de verschillende behandelingen en wordt het duidelijk welke vorm van coaching het best past bij jouw vraag. 

Product Duur Prijs
Natuurcoaching (binnen of buiten) 1,5 uur € 90,00
Helende reis (binnen) 2,5 a 3 uur € 60 euro per uur
Healing (binnen of buiten) 45 minuten € 50,00
Hara coaching (binnen) 4 sessies van 1,5 uur € 90,00 per sessie

Wordt coaching vergoed?

Bij klachten die effect hebben op je werk is een werkgever al snel bereid om mee te betalen. Je werkgever is namelijk verplicht mee te werken aan je herstel. Als je zelf met een initiatief komt, bevordert dit je herstel. De meeste werkgevers vergoeden daarom coaching. Je kunt de coaching ook als opleiding zien. Om lekker in je vel te zitten, is je behoefte aan opleiding soms meer gericht op nieuw perspectief en nieuwe vaardigheden dan op een cognitieve uitdaging. De meeste werkgevers erkennen dit in de levensloop van werknemers.

Via de belastingaangifte kun je investeringen in jezelf als kosten opvoeren. 

Heb je een ziektewetuitkering van het UWV? Ook met het UWV kun je in gesprek over vergoeding.